Småstugor
 
 

Vikmans Åkeri

 

Vikmans Åkeri är medlem i Överkalix Lastbilscentral. Genom det medlemsskapet deltar vi i deras olika entreprenader och objekt.

Sommartid består verksamheten framförallt av reparationer och underhåll av vägar. Vi transporterar grus, sand och fyllnadsmaterial så att vägarna ska hålla en godtagbar standard. Det förekommer även anläggningar av nya vägsträckor.

Vintertid plogar vi vägar åt Vägverket i närheten av och omkring Ängesån och Lansjärv.

Plankor,brädorÅkeriet har en ny lastbil av märket Scania 124. Till lastbilen har man en modern plog- och sandningsutrustning. Det finns även en lite äldre Scania 142 med timmervagn. En traktor av märket BM Volvo 4300 ingår i åkeriet.

Har du behov av åkeriets tjänster kan du kontakta oss här

 

Åkeriets Historia

Vikmans åkeri startades 1946 av bröderna Albin och Arvid Vikman i Ängesån. Från början var det framförallt virkestransporter åt Domänverket under vinterhalvåret. Sommarhalvåret var de på vägunderhåll i närområdet. De utförde även arbeten vid utbyggnaderna av kraftverken i Luleå älv.

Den första lastbilen var en Chevrolet. Därefter körde man en Fargo. En Scania Regent blev den första Scania lastbilen och det blev många olika Scaniamodeller under årens lopp.

BM 35 var den första baklastaren åkeriet hade. Den använde man tills man köpte en BM Volvo 218 och senare en BM Volvo 640. På 50-talet gick åkeriet med i Överkalix Lastbilscentral.

Plankor,brädor1990 övertog Sven Vikman åkeriet. Han fortsatte med virkestransporterna åt Domänverket, ASSI Domän och även Norrbottens Läns Skogsägarförening. Barmarksperioden var och är det mest vägunderhåll.

2004 upphörde åkeriet med virkestransporterna och ägnar sig åt vägunderhåll och verksamheten vid sågverket.

 

 
Hem  •   Kontakt